lørdag den 24. marts 2012

Hjemmebagt groft knækbrød - perfekt til ost eller dip

Hjemmebagt knækbrød med masser af kerner og masser af smag!


Ingredienser

4 dl blandede frø og eller nødder (f.eks 1 dl hørfrø, 1 dl hakkede nødder, 1 dl solsikkefrø, 1 dl græskarfrø. Sesamfrø er også gode)
1 dl havregryn
2-4 dl vand (tilpas ved at tilsætte lidt ad gangen)
1,25 dl olie
2 dl rugmel
1 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
Evt. et par tsk brændenældemel (kan købes i helsekostbutikker) - superfood med masser af jern og calcium. Læste først om det i Rebecca Perssons Baby: 100 % naturlig uden tilsætning. Jeg kommer tit en tsk i Almas grød og i bagværk - brød og pandekager. 


Tænd ovnen på 180 grader.
Bland de tørre ingredienser. Tilsæt vand og olie, til dejen har en tilpas konsistens - den må ikke være for tør. Del dejen i to.
Dejen lægges mellem to stykker bagepapir og rulles ud. Skær i firkanter eller evt. lange rektangler (gode til dip).


Bag i ovnen i 20-30 minutter, til knækbrødene er sprøde. Bagetid kan variere, hold derfor godt øje med brødene.

Server evt. til ostebord eller med dip (prøv f.eks Hellman's baked artichoke dip - med masser af mayo, artiskok, rød peber, spinat og ost. SÅ lækkert!). Også gode til madpakker.

Køb økologisk - bedre for dig, bedre for planeten!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar