torsdag den 15. marts 2012

Majsgrød med jordbær - lækker morgenmad til de små

Jeg prøver på at variere Almas morgenmad så meget som muligt, så det ikke bliver kedeligt for hende. Vi andre gider jo heller ikke spise havregrød hver eneste morgen! Derfor er følgende morgenmadsretter pt. i rotation: scrambled eggs (Alma gider kun spise æg på denne måde eller i tærter), feks. med rugbrød eller ristet toastbrød til, eller økologiske baked beans fra Kavli, havregrød (det ER jo altså lækkert, når bare man ikke får det hver dag), øllebrød (helsekosten i Gravene i Odense har økologisk øllebrødspulver) og så får hun gerne lidt af, hvad end vi andre spiser - for eksempel peger hun på sin fars cornflakes og kommanderer med små "eh eh"-lyde, at han godt kan skynde sig at give hende en skefuld. Imorges stod den så på majsgrød, for første gang siden hun var helt lille (fik hun fra hun var 6 måneder gammel). 

Jeg havde købt nogle økologiske majsgryn fra Urtekram, som virker lidt grovere end dem fra Aurion, som anbefales til de helt små. For at tilsætte lidt vitaminer og gøre grøden lidt mere lækker, serverede jeg den med hjemmelavet jordbærgrød, uden sukker. Man kunne også have serveret majsgrøden med lidt reven ost oven på, som man gør i sydstaterne i USA, hvor grøden kaldes "grits".

Jordbærgrøden består blot af jordbær og vand, som har kogt sammen, indtil bærrene er møre. 

Som altid med grød, er opskriften såre simpel: 1 del majsgryn varmes op i en gryde sammen med to dele vand. Tilsæt evt. mere vand, hvis du bliver distraheret (ligesom jeg gjorde) af barn eller katte mens du laver grøden, og den når at blive lige lidt mere fast en ønsket. Hæld lidt jordbærgrød over og servér.

At få lov til selv at spise med ske er godt for både finmotorikken og for selvtilliden. Skidt med at der skal tørres op bagefter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar