fredag den 30. marts 2012

Squashlasagne - simpel, lækker og mættende


Denne lasagne er inspireret af en opskrift på gulerodslasagne i Den store vegetariske kogebog. Det er en ret jeg har lavet jævnligt de sidste 10-13 år. Squash kan nemt erstattes med gulerod. Serveres med salat til, evt. speltsalat med feta og citron (se opskriften på denne blog) eller f.eks kogte grønne bønner.

Ingredienser

50 g smør
2-4 spsk hvedemel
7 1/2 dl mælk
2-4 spsk creme fraiche
Peber
En pose revet ost (både til sauce og til at drysse ovenpå)
4 æg, piskede
1-2 squash, revede (kan erstattes med 3/4 af en pose gulerødder (ca. 750 g)
En pakke fuldkornslasagneplader

Smør et ovnfast fad. Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør i en gryde og pisk melet i over et par omgange. Afbag saucen.  
Tilsæt mælk, creme fraiche og peber og kog igennem til saucen er tyk.
Tag gryden af blusset og rør osten i. Køl af.
Tilsæt æggene og pisk grundigt.
Tag en tredjedel af saucen fra (skal bruges til toppen af lasagnen). Bland resten med reven squash.
Dæk bunden af fadet med squashsauceog læg derefter fuldkornslasagneplader og squashsauce i lag.  Hæld den sidste trejdedel af sauce over til sidst og drys med ost.
Bag i ovnen i 40-60 min - tjek evt. om lasagnepladerne er blevet bløde inden lasagnen tages ud.
Velbekomme!
 En fin børneportion - Alma er ret vild med kogte grønne bønner.

Køb økologisk - bedre for mennesker, dyr og planeten generelt!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar