tirsdag den 13. marts 2012

popupshop.net og Maria Møller - fokus på kvalitet, økologi og socialt ansvar

                                                                        popupshop.net - lækkert økologisk børnetøj i unikt design.

Odense har meget andet at byde på end Rosengårdscentret og diverse festdage med H.C. Andersen tema. Rundt omkring i byen finder man perler i form af specialbutikker - en biodynamisk bager, en helsekostbutik med blandt andet et kæmpestort udvalg af pålæg til vegetarer, chokoladebutikker og   eksklusive tøjbutikker med avantgarde atmosfære. 

I Brandts Passage lokker Maria Møllers tøjbutik med elegant og androgynt tøj, primært i farverne sort, hvid,grå og nude. Maria Møllers eget design (Maria Møller -  http://www.mariamoeller.dk/) kendetegnes af et æstetisk udtryk, som bedst kan beskrives som klassisk, men med punk-attitude.

                                                 

Maria Møllers eget design, som udmærker sig ved blandt andet at egne sig særdeles godt til både hverdag og fest - i denne kjole kunne man for eksempel sagtens fare lige fra jobbet til middagsselskab.


Udover sit eget design, sælger Maria Møller også tøj fra mærkerne Barbara i Congini, Aiayu og popupshop.net (både dame- og børnetøj), samt smykker fra Lind & James og tasker fra blandt andet Ladybug Denmark. Fælles for alle mærkerne er at der i produktionen indgår et element af socialt ansvar, i form af omtanke overfor miljø og/eller dyr og mennesker.Ifølge Maria Møller er alle varerne i hendes butik grønne og/eller socialt ansvarlige på hver deres måde. 

Aiayus lækre produkter i strik er Fair Trade certificeret (et helt samfund i Bolivia får lov til at lave det til det færdige produkt og får for eksempel fair lønninger). Barbara i Congini og popupshop.net byder på økologiske tekstiler fra ende til anden. Desuden stammer Barbara i Conginis skindvarer fra ikke-opdrættede dyr - det vil sige, at dyrene har haft ordentlige forhold - de slagtes efter lang levealder, hvor de har bevæget sig frit. Kødet sælges økologisk. Maria Møller betegner sig selv som "Dyreven nummer 1", et tilnavn som hun stræber efter at leve op til både i sit professionelle og i sit private liv, hvor den blandt andet står på  dansk-produceret øko-mælk og øko-æg. Om pels og skind siger Maria Møller, at det ser flot ud, men det falder lidt til jorden, hvis dyrene ikke har levet under ordentlige forhold. 
Linn & James, Ladybug Denmark og Maria Møllers eget mærke produceres udelukkende i Danmark. På den måde er der ikke noget miljø-svineri med hensyn til fragt. Produktionen betegnes også som socialt ansvarlig, da både penge og arbejdspladser forbliver i Danmark.


Om Maria Møller
Maria Møller er odenseaner og uddannet på Håndarbejsseminariet i 1997. I 1998 startede hun egen forretning med eget tøjmærke, Maria Møller. Tanken bag hendes designs er at skabe et tidløst look, tøj i god kvalitet, som kan bæres i flere år uden at det mister sin kant. Stilen appellerer ikke til alle, det indrømmer Maria Møller selv. Men det er også det fede ved hendes tøj - bærer man det, får man et meget personligt udtryk, et udtryk som signalerer individualitet og uafhængighed fra tidens døgnflue-trends. Maria Møllers designs er for kvinder med selvtillid og smag for kvalitet og funktionalitet.

                                                                    Skarpe linjer leder tankerne hen på origami.
              

Efter at have færdiggjort sin uddannelse, tilbragte Maria Møller ca. 2 år i London. Originalt var planen, at hun derefter ville bosætte sig i København. Efter at have oplevet storbylivet i London, virkede København dog pludselig ikke så stor og spændende, og Maria Møller besluttede sig derfor for at vende hjem til Odense, så hun kunne være tæt på sin familie. Hun synes bestemt ikke, at hun går glip af noget ved at bo og drive butik i Odense. Trods sin noget beskedne størrelse i forhold til hovedstaden, samt et rygte for at være provinsiel og kedelig, har Odense faktisk meget at byde på. Maria Møller sætter især stor pris på at by og natur er godt integreret i Odense. Desuden er der masser af specialbutikker og kultur  - det der giver en storby lidt kant - i Odense - man skal bare være lidt mere opsøgende for at finde de små perler. 

                        Indretningen af butikken i Brandts Passage afspejler Maria Møllers skarpe og enkle design.



Maria Møller er ikke bare designer og indehaver af egen butik. Hun er mor. En modig mor - da hun gik på barsel i februar 2009 (hun var på arbejde indtil dagen før hun fødte sin datter), havde hun taget en beslutning, som meget vel kunne have haft alvorlige forretningsmæssige og dermed økonomiske konsekvenser: hun valgte at sætte butik og design på stand-by indtil november 2010, så hun kunne give sin datter en rigtig god start på livet. Det første halve år gik Maria Møllers kæreste også hjemme, så penge var der ikke just mange af. Som hun selv siger, så levede de på en sten. Hun vil dog aldrig fortryde det valg hun tog. Det var dyrt, men det var vigtigt for hende. Parret havde på forhånd bestemt sig for, at de kun skulle have et enkelt barn, så de valgte at tage en "monster-barsel", da de kun een gang ville få muligheden for at opleve et lille menneskes første tid her på jorden. Det var ifølge Maria Møller et meget nemt valg at træffe - hun var klar over, at man som menneske ikke kan være to steder på en gang. Hendes hjerte sagde, at hun skulle være hos sit barn og at karrieren måtte vente.

Det var imens hun stadig var på barsel, at Maria Møller for første gang stiftede bekendtskab med  det danske mærke popupshop.net, dog ad en noget kringlet vej. Generelt synes Maria Møller, at der er et enormt ringe udbud af økologisk børnetøj i Danmark. Det er i hendes øjne ofte alt for spraglet. Derfor brugte hun en del tid på at kigge på franske hjemmesider med økologisk børnetøj, hvor hun endte med at  købe dyre sorte kjoler til sin datter. Det var på en fransk side, at hun stødte på  børnetøjet fra popupshop.net, men først efter endt barsel opstod muligheden for et professionelt samarbejde. Maria Møller havde snakket med popupshop.net om at hun skulle sælge deres dametøj i hendes butik, og rent tilfældigt faldt hun over deres kollektion til børn, som hun indtil da havde glemt alt om at have set før. 

  Undertøj i økologisk bambus fra popupshop.net. Fås i farverne sort og nude. Priser fra 130 til 350 kr. Hos Maria Møller.

                              Trusser fra popupshop.net - økologisk bambus, farvet uden brug af tungmetaller så som krom og kobber. 

Stilmæssigt passer både popupshop.nets dame- og børnetøjskollektion godt til Maria Møllers eget æstetiske udtryk, og mærket opfylder også hendes krav om funktionalitet samt bæredygtig produktion. Som mor har hun personlig erfaring med hvordan tøj skal fungere til børn - man skal kunne bevæge sig, ikke bare sidde stille og være til pynt. popupshop.nets børnetøj er  hverdagstøj - tøj man kan lege i, tøj man har lov til at være barn i. Udtrykket er skarpt og farverne grå og sort dominerer. De fleste styles fås i str. 3 mndr til 8 år, og prislejet ligger på 120-375 kr per del. En rigtig fin pris, når man tænker på, at der er tale om økologisk tøj med fokus på funktionelt design og kvalitet. Kollektionen består hovedsageligt af unisex-styles, men man kan også få både kjoler, buksenederdeler og strømpebukser.

                                                                          Unisex tøj fra popupshop.net. 

                                                       Maria Møller byder på et stort udvalg af styles fra popupshop.nets børnekollektion.

Om popupshop.net

http://popupshop.net/

popupshop.net opstod i 2007 som et samarbejde mellem Marie-Louise Mogenson og Luca Romagnoli og deres nære ven Sigrid Astrup. Alle tre kvinder var utilfredse med udbuddet af børnetøj på det danske marked og valgte derfor at lave en kollektion af stilfuldt og enkelt økologisk børnetøj til overkommelige priser. popupshop.net producerer to nye kollektioner om året: forår/sommer og efterår/vinter. Tøjet har vist sig at have internationalt appel og sælges blandt andet i en butik i Brooklyn, New York. Desuden har store magasiner så som Time Magazine, Milk og Vanity Fair brugt tøjet i deres reportager. 

                      Maria Møller fører blandt andet denne fantastiske unisex-dragt i det blødeste, blødeste økologiske  bomuld. 

                                            Sweatshirt og buksenederdel - så bliver det ikke meget mere nuttet!

popupshop.net stræber efter at producere økologisk dame- og børnetøj i tidsløst design, med fokus på fair behandling af både kunder og de folk der deltager i produktionen. Tekstilerne er 100 % økologiske. Det gælder også indfarvningsprocessen.

 Bæredygtig produktion

popupshop.nets tøj produceres med det mål, at miljøet skånes så meget som muligt, på alle stadier af produktionen. Petersen Control Union Group (http://www.controlunion.com/pcu/fs3_site.nsf/htmlViewHomepage/website_13CB82CF9A1F6DBAC125747F0044FF18 ) har certificeret popupshop.nets produkter.

Til dametøjet bruges økologisk bambus og til børnetøjet bruges økologisk bomuld, som høstes på  økologiske (ingen pesticider eller kemikalier) bomuldsmarker i Tyrkiet, hvor også produktionen foregår. popupshop.net står inde for, at personalet i Tyrkiet har de bedst mulige arbejdsforhold. Mærket har fået GOTS certifikatet (http://www.global-standard.org/) som garanterer både gode arbejdsvilkår samt fair trade omstændigheder.

                                                                     Skøn unisex natdragt. Hos popupshop.net er komfort i højsædet.

Udover at sørge for bæredygtig produktion af deres tøj, appellerer popupshop.net også til deres kunder på deres hjemmeside, og beder dem tænke på miljøet. De foreslår for eksempel, at man køber tøjet et nummer for stort, så barnet kan passe det længere og minder om, at tøjvask ved lav temperatur er bedre for miljøet.
De fleste produkter kan vaskes ved 40 grader, men bør ikke tørretumbles.

                           Sort t-shirt og vanvittigt seje strømpebukser i sort, hvid og grå.


                                                                    popupshop.net - børnetøj med punk-attitude.

popupshop.net er stilfuldt økologisk børnetøj til en overkommelig pris. Og så kan det blandt andet købes hos Maria Møller, i hjertet af Odense. Perfekt som gave eller til når mor og far skal have fyldt barnets skuffer op med basale og behagelige stykker tøj.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar