fredag den 30. marts 2012

Perlespeltsalat med feta og citron



Perlespelt har for nylig fået en renæssance her i Danmark. Den værdsættes på grund af sin gode smag og fordi den er sprængfyldt med vitaminer, mineralstoffer og essentielle aminosyrer. 

Perlespelt bør skylles grundigt før brug og kan med stor fordel sættes i blød i 2-3 timer, eller gerne 12 (ifølge Rebecca Persson i Baby: 100 % naturlig uden tilsætning. Perlespelt er særdeles velegnet til både supper og salater, og smager især godt sammen med feta og citron.


Ingredienser 


(4 personer)


225g (3 dl) perlespelt - f.eks fra Skærtoft Mølle
1/2 l vand
1/4 porre skåret i ringe eller finthakket
1-2 spsk olivenolie (økologisk fra Urtekram kan ofte findes på tilbud i Netto)
1 rød peber, finthakket
1 økologisk citron, saft og skal (brug evt. et juliennejern)
1/2 bøtte feta i tern (hver tern mases let med fingrene så osten blandes bedre i salaten)
1/4 spidskål, hakket eller i tynde strimler
Peber

Skyl perlespelt og kog ca. 20 min. Der må gerne være lidt bid i det. Lad det køle af, inden salaten blandes.
Bland alle ingredienserne. 
Server evt. til squashlasagne (se opskrift her på bloggen.

 Brug evt. et juliennejern til at rive citronskallen.
Smukke økologiske citroner, købt i Netto.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar