torsdag den 8. marts 2012

Vegetarburger - hurtigt og nemt

I dag var bare en af de der dage, hvor aftensmaden skulle være så nem som muligt, uden at være take-away. Så er det rart, når man i sidste måned var i Irma og købe Nutana-burgere på tilbud, så man ikke skulle besvære sig med en tur ned i byen. Opskriften her kan varieres på mange måder og tilpasses den enkeltes smagsløg.

                                                          Så er der serveret!

Ingredienser

1 burgerbolle per person - enten hjemmelavede eller færdigkøbte. Vi brugte økologiske Rustikke burgerboller fra Kohberg/Urtekram (købt i Irma).
1 færdiglavet vegetarburger per person - Hälsans Kök, Nutana eller andet mærke. Tjek udvalget i Irma og din lokale helsekost. 
1 skive ost per person - vi brugte Grandma Singleton's Organic Mature Cheddar fra Irma.
1 æg per person
1 rød peber, skåret  i ringe
1 løg, skåret i ringe
Olivenolie
Peber
Appetitagurker
Dijonsennep
Ketchup (vi elsker økologisk Heinz)
Mayonnaise  (vi køber øko på glas i SuperBrugsen eller helsekosten)

Forvarm ovnen til burgere (tjek vejledning på pakken). Når burgerne er i ovnen, varmes olivenolie op i stegepande. Løg og peberfrugt steges let sprøde og tages af panden. Tilsæt eventuelt lidt ekstra olie. Steg æggene til spejlæg (jeg foretrækker mine over-easy, dvs. vendt og stegt let). Når der er ca. 5 minutter tilbage af burgernes stegetid, lægges bollerne ind i ovnen, såfremt man foretrækker dem varme. 
Når burgeren lægges sammen, smøres overdelen af bollen med mayo og underdelen med sennep. Ketchup sprøjtes på underdelen. Burgeren lægges på og efterfølges af osten, som efterfølges af spejlægget - varmen fra burger og æg gør osten dejligt blød. Løg og peberfrugt lægges over og til sidst så mange appetitagurker som man lyster. Velbekomme!

Køb økologisk - bedre for miljøet, bedre for dig og din familie!

                                             Endelig! Økologiske grove burgerboller i supermarkedet. Tusind tak, Kohberg og Urtekram!


Alma kan ikke spise en hel burgerbolle, så hun får lidt ekstra grønt og lidt af min bolle. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar