onsdag den 21. marts 2012

Vegetariske boller i karry - en familiefavorit



Her i huset er boller i karry - den vegetariske variant - på menuen ca. en gang om ugen. Det er en simpel men utroligt lækker ret, som man altså ikke behøver at undvære, bare fordi man ikke bryder sig om kød. Det er også en ret som, trods sin status som en fordansket version af indisk mad, kan betegnes som en dansk klassiker. Selvom jeg selv er vegetar, vil jeg gerne have, at Alma lærer den danske madkultur at kende, og det inkluderer også alle mormor-retterne. Et produkt så som Hälsans Kök bullar (kan blandt andet købes i Irma og helsekosten i Gravene i Odense) gør det muligt for vegetarer at spise denne skønne ret. 


Vi serverer gerne retten med kogte grønne bønner til, for dem er Alma generelt glad for. 
Her i huset er det min kæreste, som er i køkkenet, når det gælder boller i karry. Han bruger ikke nogen fast opskrift, men vi har forsøgt at skrive ned sådan ca. hvor meget der skal i af hver ingrediens.

Ingredienser

1 l grøntsagsbouillon 
1 pakke vegetariske kødboller, feks. Hälsans Köks ovo-vegetariske boller 
Ca. 30 g smør
4 tsk karry (uden top) - vi bruger gerne stærk karry fra Urtekram
Hvedemel
Ris - vi bruger oftest øko-jasminris. Koges efter anvisning på pakken.
Evt. jævning (mel eller majsstivelse)

Karry svitses i en gryde sammen med smør. Der tilsættes mel i små doser, indtil smørret klumper. Dernæst tilsættes bouillon lidt ad gangen, mens der piskes. Nå sovsen er tilpas tyk (jævn evt. med meljævning eller majsstivelse rørt med koldt vand), tilsættes bollerne (gerne direkte fra frost). Varm igennem og server med kogte ris og kogte grønne bønner. 
Tasty!

 Alma er ret vild med denne danske klassiker. Rester kan evt. bruges til madpakken dagen efter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar